What now!?!

The stock systems

Moderator: F9K9

What now!?!

Postby stukapilot » Sun Apr 17, 2011 8:45 am

A/C has been working great, today it stopped. I popped the hood, the compressor clutch engages and disengages, and that big aluminum canister get's really cold, but I get nothing in the cab. All the heat control and vent controls work too. Is there anything I can check? :twisted: OMG!! everything is falling apart!!!!! :? and at only 179,000 mile's!!!
User avatar
stukapilot
Enthusiast
Enthusiast
 
Posts: 39
Joined: Wed Feb 23, 2011 9:14 pm
Location: Cold Bay, Alaska

Re: What now!?!

Postby HenryJ » Sun Apr 17, 2011 9:02 am

179k miles is a whole bunch of miles!
What in the heck are you using AC for in AK this time of year? :crazy:

If the AC is cycling it usually means the system is low. If it is cold and has condensation on the low side line, then it is working properly and there may be a blockage somewhere?

It is likely that you will need to attach a set of AC gauges to further diagnose the issue. Stop by and I'd be happy to toss mine on there and take a look :)

"Speed doesn't kill, suddenly becoming stationary does." - Richard Hammond
"Speed is just a matter of Money - How fast do YOU want to go?"-Mechanic from Mad Max-
If at first you don't succeed - Don't take up Skydiving!
- ThunderII KE7CSK
User avatar
HenryJ
Admin K Elite
Admin K Elite
 
Posts: 12693
Joined: Tue Oct 01, 2002 9:14 pm
Location: Ontario, Oregon

Re: What now!?!

Postby stukapilot » Sun Apr 17, 2011 3:28 pm

A/C this time of year? God man, it practically summer here! why just this morning I woke up and it was already 9 degree's outside! and beside's it a roasting 25 degree's in the shop! It just gets too hot here in the summer............
User avatar
stukapilot
Enthusiast
Enthusiast
 
Posts: 39
Joined: Wed Feb 23, 2011 9:14 pm
Location: Cold Bay, Alaska


Return to Stock Electrical / Audio / Lighting



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest