running wire through firewall

Modified and aftermarket systems, lights, wiring, etc.

Moderator: F9K9

running wire through firewall

Postby bmann 12 » Mon Mar 28, 2011 8:04 pm

i am looking to put subs in the back of my 2002 zr5 crew cab and i was trying to find the hole with the plug in it to run the power wire through it but i can not find it? is there one even under the carpet or would i have to drill into the firewall my self?
"It'll buff out"
bmann 12
Crew
Crew
 
Posts: 58
Joined: Sun Mar 06, 2011 4:09 pm
Location: northwestern illinois along mississippi

Re: running wire through firewall

Postby HenryJ » Mon Mar 28, 2011 8:15 pm

The antenna grommet on the passenger side is a good one. Under the heater just below the top edge of the carpet.

On the driver side you can puncture the boot that the wiring bundle uses just under the brake booster. That is a harder one to use.
HenryJ wrote:I ran both the power wire for my Bazooka tube and the one for my Ham radio through the antenna grommet in the passenger side footwell-
Image

That is probably the best place , and I have had no interference issues.

The other place that I have run wires is through the rubber boot of the firewall bulkhead wiring connection in the upper left hand portion of the drivers side foot well. The wires enter the engine compartment between the fender and the brake booster. This is a much harder place to insert wires. I use a long piece of brass rod or gas welding rod to puncture through attach the wire and pull back through. This works pretty well for wires up to 14ga. in size.


Power Wire Help

"Speed doesn't kill, suddenly becoming stationary does." - Richard Hammond
"Speed is just a matter of Money - How fast do YOU want to go?"-Mechanic from Mad Max-
If at first you don't succeed - Don't take up Skydiving!
- ThunderII KE7CSK
User avatar
HenryJ
Admin K Elite
Admin K Elite
 
Posts: 12690
Joined: Tue Oct 01, 2002 9:14 pm
Location: Ontario, Oregon

Re: running wire through firewall

Postby Walt » Wed Mar 30, 2011 1:09 pm

I need to stress this: SEAL/PLUG WHATEVER HOLE YOURUN WIRE THROUGH!!!!! Ok, sorry for the caps.. :lol: Body shops will love you if you don't reseal those grommet holes. Either use another grommet that will fit, or silicon the hole. Otherwise, your floor board will start feeling squishy and start smelling. (water will come in through the grommet hole if you don't seal it somehow.)

...sent from my android mobile.
--Walt
2001 S-10 CrewCab - Retired...
User avatar
Walt
Admin K Elite
Admin K Elite
 
Posts: 1548
Joined: Thu Jan 22, 2004 11:27 pm
Location: Mize, MS

Re: running wire through firewall

Postby paintballrocker » Sat Apr 02, 2011 8:32 am

i just drilled a hole through the front passenger floor board, put in a rubber grommet, and ran my wires underneath the carpet.

what kind of subs are you lookin to put in the CC? cause i had a hard time fitting subs and boxes that would fit, but i finally found a good one that fits
2002 CC, westin push bar with 2 lights, bed cover, custom made cat-back exhaust.......soon a steering stabilizer mod, lift, sounds system
paintballrocker
Crew Elite
Crew Elite
 
Posts: 356
Joined: Sun Mar 01, 2009 10:15 pm
Location: RAF Lakenheath, UK

Re: running wire through firewall

Postby nebby58 » Sat Apr 09, 2011 9:28 pm

I had a shop do my subs. Ironically they got the box idea from this website.
"It says the install time is only a half an hour"-me
"Better add three more on top of that"-family
nebby58
Crew Elite
Crew Elite
 
Posts: 198
Joined: Fri Jan 07, 2011 10:58 am
Location: Carroll, Iowa


Return to Electrical Modifications / Audio / Video / Lighting



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest