Radio not working in accessory position

Modified and aftermarket systems, lights, wiring, etc.

Moderator: F9K9

Radio not working in accessory position

Postby mfulaytar » Sat Jul 12, 2014 8:09 am

Hello all I just installed an aftermarket radio and now it only turns on wen the ignition is in the on position and not when you turn the key back for accessory power. The radio was $50 so could it be that it's just a cheap radio?
mfulaytar
Enthusiast
Enthusiast
 
Posts: 49
Joined: Sat Jun 14, 2014 11:12 pm

Re: Radio not working in accessory position

Postby mfulaytar » Thu Jul 17, 2014 11:00 am

seriously? no one?
mfulaytar
Enthusiast
Enthusiast
 
Posts: 49
Joined: Sat Jun 14, 2014 11:12 pm

Re: Radio not working in accessory position

Postby HenryJ » Thu Jul 17, 2014 11:20 am

Sorry. Aftermarket leaves lots of room for error. Grab a multimeter and see if it is getting power in the accessory position. No easy answer, you are going to have to investigate further.

"Speed doesn't kill, suddenly becoming stationary does." - Richard Hammond
"Speed is just a matter of Money - How fast do YOU want to go?"-Mechanic from Mad Max-
If at first you don't succeed - Don't take up Skydiving!
- ThunderII KE7CSK
User avatar
HenryJ
Admin K Elite
Admin K Elite
 
Posts: 12691
Joined: Tue Oct 01, 2002 9:14 pm
Location: Ontario, Oregon

Re: Radio not working in accessory position

Postby ApproachMedium » Mon Aug 11, 2014 6:36 pm

If you turn the key to run, without starting, and it works then maybe the fuse for the RAP is blown? I think theres a fuse for that i forget. Does anything work in the accessory position? The wipers and windows should work.
Knowledge has no value unless its shared with others.
Exploration Machine- 02' CC V8 swap. 300K+
Portable Roller Coaster- 07' MKV VW GTI
Its another Jeep- 98 TJ
ApproachMedium
Crew Elite
Crew Elite
 
Posts: 967
Joined: Tue Nov 17, 2009 1:20 am
Location: Jersey Shore

Re: Radio not working in accessory position

Postby mfulaytar » Tue Aug 12, 2014 11:00 am

ApproachMedium wrote:If you turn the key to run, without starting, and it works then maybe the fuse for the RAP is blown? I think theres a fuse for that i forget. Does anything work in the accessory position? The wipers and windows should work.

thanks for the insight, im not sure I haven't noticed. next timei go out to my truck I will check.
mfulaytar
Enthusiast
Enthusiast
 
Posts: 49
Joined: Sat Jun 14, 2014 11:12 pm


Return to Electrical Modifications / Audio / Video / Lighting



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest